Digitale Analyse

Het aanmaken en analyseren van transactie- en marktgegevens neemt een steeds belangrijkere rol in. Arvato vertrouwt wat betreft omnichannelstrategieën op het slim koppelen van data aan de laatste generatie software voor gegevensanalyse in realtime. Bij de implementatie van deze oplossingsstrategieën ligt de focus op klantgerichte retail, een aanpak waarbij Arvato Supply Chain Solutions de klant centraal stelt bij de activiteiten. Naast orderverwerking biedt Arvato ook webshopontwikkeling, front-end-management en online marketing aan. Er vindt ook een analyse van big data plaats wat betreft consumentengedrag. In combinatie met tools voor voorspellende analyses kan de internationale ketenspecialist het gedrag met betrekking tot orders en retouren van eindklanten beter inschatten.

Klantgerichte retail

"De logistieke dienstverlener kan een soort van “Google” voor de supply chain worden, omdat hij toegang heeft tot een enorme hoeveelheid data die in verschillende IT-systemen wordt verwerkt."

Een interview met Prof. Dr. Christian Kille, Professor van Retail Logistics en Operations Management bij de Universiteit voor toegepaste wetenschap Würzburg-Schweinfurt over digitalisering in het retailbedrijf en uitdagingen voor bedrijven en dienstverleners.

Lees meer

Hoe voorspellende analyses de supply chain optimaliseren

Hoe kunnen voorspellende analyses bestaande processen veranderen? Welke richting gaat de trend op? Welke rol speelt business intelligence bij moderne dienstverleners en welke uitdagingen ontstaan er de komende jaren op het vlak van technologische vooruitgang?

Arvato-expert Michael Freundlieb beantwoordt de belangrijkste vragen en geeft inzicht in de huidige processen.

Lees meer

Klantbinding via op data gebaseerde omnichannelconcepten

Omnichannel houdt een verkoopstrategie in waarbij bedrijven niet alleen verschillende kanalen zoals retail, webshop of telefonische hulpdienst bedienen. Via de gegevensintegratie en de centrale aansturing van kernprocessen zorgen een consistente merkidentiteit, aanvullende diensten en een goede winkelervaring voor geoptimaliseerde contactpunten tijdens het klanttraject. Dit zorgt voor loyale klanten.

Bezoek onze themapagina over omnichannel

Digitalisering bevordert internationalisering

De toenemende digitalisering van structuren en procedures waarborgt slimmere processen en meer efficiëntie in de Europese markt voor gezondheidszorg. Bij het ontwikkelen en implementeren van geïntegreerde en marktspecifieke concepten voor producten en eindklanten, ondersteunt Arvato zorgverleners met de gepersonaliseerde distributie, logistiek en verwerkingsoplossingen en biedt Arvato een krachtig netwerk voor snelle internationale markttoegang.

Lees meer