Digitalisering bevordert internationalisering

Farmaceutische en medisch technologische bedrijven van vandaag de dag geven de voorkeur aan regionale in plaats van nationale oplossingen. Dit betekent meestal EMEA-dekking (Europa, het Midden-Oosten, Afrika) vanuit Europa en wereldwijde export vanuit deze regio."

Dr. Thorsten Winkelmann, President Healthcare - Arvato Supply Chain Solutions

Het internationale gezondheidszorgnetwerk uitbreiden

Een bedrijf dat momenteel op een gedecentraliseerde manier met een transparant netwerk opereert is bijvoorbeeld een farmaceutisch bedrijf uit Japan dat tot de twintig grootste bedrijven ter wereld behoort en waarvoor Arvato (sinds medio 2016) de strategische ondersteuning en realisatie verzorgt in het kader van de overstap van een centraal magazijn met onafhankelijke satellieten naar een netwerk van verschillende magazijnen in Europa.

Voor deze mondiaal opererende farmaproducent is Europa een van de kernmarkten die significant bijdraagt aan de mondiale jaarlijkse verkopen van het bedrijf. Sinds 2013 is Arvato verantwoordelijk voor de farmalogistiek voor dit Japanse bedrijf in deze belangrijke markt. Tot 2016 vonden de activiteiten centraal vanuit het distributiecentrum in Harsewinkel, landkreis Gütersloh plaats. In het kader van de uitbreiding van het  Healthcare-netwerk werden drie moderne magazijnen in de strategisch belangrijke markten van Frankrijk, Italië en Spanje geopend. Dankzij deze lokale logistieke centra kan het bedrijf veel dichter bij de klant opereren en beter voldoen aan de wettelijke en regelgevende vereisten van de respectieve landen.

Naast de ontwikkeling van de gedecentraliseerde structuur van magazijnen, zorgde Arvato voor de koppeling van de order-, logistieke en financiële processen van de verschillende locaties. De centrale focus lag op het Europese kwaliteitsmanagementsysteem, waarbij de businessunit Healthcare van Arvato Supply Chain Solutions een leidende rol had. Het huidige niveau van internationalisering kon worden gerealiseerd door digitalisering van alle kwaliteitsmanagementprocessen, inclusief training met MasterControl. Alle processen van Arvato zijn gebaseerd op volledig geïntegreerde, op SAP gebaseerde IT-omgevingen. Hierdoor zijn minder interfaces nodig en kan de Japanse farmaceutische klant profiteren van kostenbesparende, uniforme en grensoverschrijdende digitale processen, gegevensbeveiliging en een hoge mate van transparantie met betrekking tot al het verkeer van goederen- en betalingsstromen in Europa.

Data-analyse wordt belangrijker dan ooit

De belangrijkste redenen waarom digitalisering steeds belangrijker wordt zijn de toenemende vraag van klanten naar transparantie, leveringscapaciteit en betrouwbaarheid en de behoefte aan geïndividualiseerde producten en/of diensten. Dankzij de tools en de diensten is Arvato goed gepositioneerd om nieuwe digitale diensten te ontwikkelen. Hoewel de vraag naar geschikte oplossingen afhankelijk is van de respectieve industrieën, die allemaal een afzonderlijk ontwikkelingsniveau op het gebied van digitalisering hebben, is het duidelijk dat het genereren en analyseren van data met betrekking tot alle systemen steeds belangrijker wordt. In de e-commercesector wordt bijvoorbeeld data betreffende het gedrag en de voorkeuren van eindklanten steeds belangrijker voor bedrijven. Als aanbieder van digitale-transformatieoplossingen ondersteunt Arvato klanten bij de ontwikkeling en implementatie van specifieke oplossingsstrategieën op basis van intelligente gegevenskoppeling en de nieuwste generatie software voor realtime data-analyse. Geavanceerde algoritmen zorgen ervoor dat het bestel- en retourneergedrag van de eindklant beter kan worden voorspeld, de bevoorradingsprocessen kunnen worden verbeterd, de voorraden kunnen worden geoptimaliseerd door realtime gegevens over prijzen en verkopen en dat de personeelsplanningproces in het magazijn nauwkeurig kan worden beheerd.

Het Healthcare-netwerk van Arvato Supply Chain Solutions Europa

Ons netwerk van locaties in heel Europa voor de healthcare-sector biedt de voordelen van een gecentraliseerd beheer, een consistente IT-omgeving op basis van een volledig geïntegreerd SAP-systeem en gecentraliseerd kwaliteitsmanagement. Dit creëert de perfecte omstandigheden voor individuele en geharmoniseerde Europese oplossingen.

Lees meer over onze Healthcare-Services