Efficiëntie door warehouse automatisering

Met de digitale transformatie worden automatisering en robotica steeds belangrijker in de logistiek. Als het gaat om complexe fulfilment processen, hoge piekvolumes, toenemende leveringssnelheden en meer individuele klantbehoeften, wenden steeds meer bedrijven in de logistieke sector zich tot innovatieve warehouse technologie en automatisering.

Omdat terugkerende en constante processen, zoals het opslaan en ophalen van goederen of orderverzamelen, efficiënter kunnen worden afgehandeld, stuurt ook Arvato de automatisering van haar vestigingen aan.  Op weg om het internationale supply chain management bedrijf te worden met de hoogste klantgerichtheid en de sterkste IT- en data-expertise, is warehouse automatisering de volgende logische stap.

Daarom worden, als onderdeel van de uitgebreide digitaliseringsstrategie van het bedrijf, steeds meer warehouse automatiseringsoplossingen geïmplementeerd voor verschillende locaties en klanten.

Individueel samengestelde warehouse automatisering

Arvato maakt steeds meer gebruik van gestandaardiseerde modules die individueel kunnen worden gecombineerd tot een totaalconcept voor elk project. Op deze manier profiteert de klant op meerdere niveaus:

  • Enerzijds beschikt Arvato over standaardoplossingen van toonaangevende aanbieders zoals KNAPP, SSI Schäfer of AutoStore. Dit betekent dat toegang kan worden verkregen tot knowhow binnen de onderneming en dat reeds geïmplementeerde oplossingen als blauwdruk kunnen worden gebruikt.
  • Anderzijds worden deze individuele oplossingen voor elke klant individueel samengevoegd tot een complete oplossing. Op deze manier kan voor elk project de best mogelijke warehouse technologie worden gegarandeerd.

Grote investeringen in de toekomst

Diverse automatiseringsoplossingen zijn het afgelopen jaar al met succes op diverse locaties geïnstalleerd of bevinden zich momenteel in de planningsfase. "Alleen al in onze distributiecentra investeren we een bedrag van een half miljoen euro. In Harsewinkel investeren we in een shuttlesysteem en op andere internationale locaties nemen we drie state-of-the-art AutoStore-oplossingen in gebruik", legt Thorsten Winkelmann, President Healthcare bij Arvato Supply Chain Solutions, uit. Het doel van de nieuwe technologieën is om processen te optimaliseren met volledige transparantie, de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd het foutenpercentage verder te minimaliseren.

 

Andreas Barth - President Tech at Arvato

Automatisering van logistiek wordt steeds belangrijker

Automatisering van warehouses wordt steeds belangrijker en is een van de belangrijkste aandachtspunten bij Arvato.

Andreas Barth, President Tech, legt in een interview uit welke ontwikkelingen de automatisering bij Arvato aanjagen, hoe digitalisering daarbij helpt en wat de volgende belangrijke stappen zijn.

Lees hier het interview

 

Interessante projecten

Volledig geautomatiseerd distributiecentrum in Hamm, Duitsland

Arvato bouwt een nieuw volledig geautomatiseerd distributiecentrum op de locatie in Hamm voor haar jarenlange klant Douglas. Het nieuwe magazijn is in de eerste plaats bedoeld voor de afhandeling van online retailvolumes en zal de aanzienlijk toegenomen ordervolumes van Douglas flexibeler en efficiënter kunnen beheren.

Lees meer

Modernisering in Gütersloh: nieuw shuttlesysteem voor VVA

Samen met zijn strategische partner SSI Schäfer heeft Arvato het distributiecentrum van VVA in Gütersloh gemoderniseerd en uitgebreid. Zo werd een innovatief, uiterst dynamisch warehouse- en picking systeem gebouwd, dat het toenemende bedrijfsvolume van VVA dekt.                                                

Lees meer

Enorme investering in krachtige AutoStore-oplossing.

Met het AutoStore systeem kunnen we niet alleen het toenemende volume in e-commerce efficiënt en snel afhandelen. Tegelijkertijd tillen we onze warehouse technologie naar een compleet nieuw niveau. De uiterst efficiënte automatiseringsoplossing is al op verschillende locaties geïmplementeerd.                                                         

Lees meer

Efficiënt beheer van grote projecten

In de Logistics Engineering divisie van Arvato worden competenties gebundeld om voor elke klant en elk project de individueel passende warehouse automatisering te vinden. Daarbij werkt Arvato snel, in overeenstemming met de eisen en ook onafhankelijk van fabrikanten, met zowel solide expertise in operationele logistiek als diepgaande knowhow over huidige automatiseringstechnologieën.

Lees meer

Nog meer warehouse automatisering

Geautomatiseerde verpakkingsoplossing

Maximale flexibiliteit en het versnellen van operationele processen zijn belangrijke doelstellingen in het kader van de uitgebreide warehouse automatisering bij Arvato. De nieuwe verpakkingsoplossing levert hieraan een essentiële bijdrage. Lees meer over de functionaliteit van deze warehouse technologie en het gebruik ervan in de dagelijkse werking van onze warehouses.                                                                                                                                                                

Lees meer

Bag sorter

Ook op het gebied van retourenbeheer doet Arvato steeds meer een beroep op geautomatiseerde warehouse technologie. Op deze manier wordt de efficiëntie en transparantie van de processen verhoogd.

De bag sorter zorgt voor een aanzienlijk betere verwerking van retouren en een snelle beschikbaarheid bij de verkoop van geretourneerde producten. Lees meer over hoe deze vorm van warehouse automatisering werkt en welke processen het optimaliseert.

Lees meer

Het Weasel® systeem

De medewerkers in de pickingzone moeten vaak enkele meters lopen om een afgewerkte order van de picking naar de packingzone te brengen.

Bij Arvato in Polen worden deze afstanden nu overgenomen door het speciale Weasel® systeem van SSI Schaefer.

Lees meer over hoe deze warehouse technologie in detail werkt, welke afstanden het aankan en welke taken het de medewerkers uit handen kan nemen.

Lees meer

Interesse in warehouse automatisering?