Healthcare

Uw Outsourcing Partner voor Point-of-Care Distributie

Om te waarborgen dat patiënten het grootste voordeel kunnen halen uit innovatieve en bestaande farmaceutische en medische producten tegen de meest redelijke kosten is een voortdurende ontwikkeling van healthcare-systemen, verkoopkanalen en distributieketens vereist. Wij ondersteunen u in de realisatie daarvan.

Arvato integreert knowhow op het gebied van healthcare, schaalvoordelen en ruime kennis van processen en IT-systemen om op maat gemaakte outsourcingoplossingen te ontwikkelen.

Onze klanten profiteren van naadloos geïntegreerde logistieke oplossingen inzake order-to-cash-processen waarmee ze in verbinding staan met de point of care en waar de patiënt van profiteert.

Eén partner

Onze kwaliteitsborging, die wordt beheerd vanuit een centrale bron, en ons Europabreed, gestandaardiseerd en SAP-based IT-systeem kan worden geïmplementeerd op alle magazijnlocaties om de complexiteit van elk proces te minimaliseren. Daarnaast kunnen producenten profiteren van een uitgebreid en gestandaardiseerd rapportagesysteem, een maximale transparantie en een contactpersoon die voor alle vestigingen in heel Europa alle vragen beantwoordt en andere kwesties afhandelt.

We ontwikkelen en implementeren oplossingen die actief alle spelers in het healthcare-systeem integreren, van de patiënt tot de arts en farmaceut, tot de zorgverzekeraars en producenten. Een aantal voorbeelden van onze oplossingen:

  • Order-to-cash-distributie van farmaceutische producten en medische apparatuur, manufactoring en postponement
  • Innovatief voorraadbeheer op de point of care
  • Healthcare e-commerce

 

 

200.000 m²

magazijnoppervlakte voor Healthcare in Europa

250 mln.

verzonden artikelen in 127 landen wereldwijd

1.600

healthcare professionals in 11 landen

Producthandling

Wij zijn experts op het gebied van tal van productcategorieën, farmaceutische formulieren en temperatuurvereisten.

Onze oplossingen

Profiteer van onze jarenlange expertise in de sector

Order-to-Cash Logistiek

Geïntegreerde oplossingen op het gebied van order-to-cash-logistiek die voorzien in de beste centrale, lokale of regionale distributieconcepten voor bedrijven op het gebied van (bio)farmaceutica en medische apparatuur.

Lees meer (Engels)

Voorraadbeheer op Point of Care (STOK)

Efficiënte oplossingen in en op het gebied van levering aan ziekenhuizen, zoals het beheer van de consignatievoorraad en administratieve processen, ontlasten zowel de producent als het ziekenhuispersoneel.

Lees meer (Engels)

eCommerce

Arvato biedt geïntegreerde eCommerce-modellen voor de gezondheidszorg, die fabrikanten helpen bij het tot stand brengen en ontwikkelen van direct contact met de patiënt. We hebben met succes websites opgezet met voor UX geoptimaliseerde webshops, financiële processen uitgevoerd en de sales logistics inclusief retourzendingen verzorgd. Profiteer van onze ervaring in online marketing en ontwikkel samen met ons een aanpak voor contentmarketing.

Sterk internationaal netwerk van vestigingen

Wij zijn uw partner op het gebied van de internationalisering van uw distributiemodellen. Dankzij onze gecentraliseerde activiteiten, gestandaardiseerd IT-systeem op basis van een volledig geïntegreerd SAP-systeem en gecentraliseerde kwaliteitsborgingsstructuur kunnen we u een flexibel kader bieden voor individuele en geharmoniseerde oplossingen in heel Europa.

Download uw netwerk van vestigingen flyer

 

Wereldwijde distributie

We zijn actief in 127 landen!

Vanuit de magazijnen bedient Arvato verschillende verkoopkanalen om wereldwijd medische producten te verzenden aan ziekenhuizen, apotheken, praktijken, laboratoria, patiënten, groothandels en distributeurs. We bieden een optimale ondersteuning voor multi- en omnichannel-strategieën van producenten. Omdat de goederen vanuit één magazijn worden verzonden, kunnen gestandaardiseerde structuren nog eenvoudiger worden gerealiseerd, neemt de transparantie toe, kan het proces- en voorraadbeheer worden geoptimaliseerd en dalen de kosten.

Lees meer (Engels)

Kwaliteit

Al onze diensten zijn gebaseerd op internationale kwaliteitsborgingssystemen. Om uw gegevens en producten te beschermen, maken we op alle locaties (m.u.v. Bad Laer) gebruik van beveiligde IT-systemen en financiële diensten conform de Sarbanes-Oxley Act en Quality Control Officers.

We werken overeenkomstig:

  • ISO 13485
  • ISO 15838,2010
  • ISO 9001
  • GMP
  • GDP
  • Bekende afzender (luchtvrachtbeveiliging)

 

Klantreferenties

Otsuka

Lees alles over de volledig geïntegreerde order-to-cash-oplossing voor onze klant Otsuka.

Lees meer (Engels)

Olympus

Lees alles over onze supply chain-oplossingen in verschillende industrieën en vestigingen van Olympus. 

Lees meer (Engels)

Actuele onderwerpen waar we aandacht aan schenken

Studie

STOK Ziekenhuisenquête

Om erachter te komen welke toegevoegde waarde onze STOK-voorraadbeheerdiensten hebben voor ziekenhuizen en hoe we ziekenhuizen kunnen ontlasten bij hun dagelijkse werkzaamheden, hebben Arvato en STOK, in samenwerking met de Universiteit van Paderborn, een enquête gehouden (Engels). 

Hier vindt u alle resultaten

Kwaliteitsborgingsovereenkomst met DHL

Arvato SCM Solutions is de eerste klant die een internationaal geldende Quality Assurance Agreement (QAA/kwaliteitsborgingsovereenkomst) met langdurig partner DHL Express heeft gesloten. Op basis van de Europese GDP-richtlijn verplichten beide bedrijven de vastgelegde kwaliteitseisen voor het transport van medische producten na te leven.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Hans Boxem

Hans Boxem

Business Development Lead Healthcare