Supply Chain Management

Krachtige Supply Chains

In de afgelopen twintig jaar heeft Supply Chain Management (SCM) een grote evolutie doorgemaakt, door de enorme vooruitgang op het gebied van IT, infrastructuur, communicatie en logistiek. Op het gebied van management zien we steeds vaker dat SCM steeds belangrijker wordt en tegelijkertijd speelt het een sleutelrol bij de soepele en verantwoorde klantervaring die consumenten vandaag de dag verwachten. Onderzoek toont aan dat bedrijven met een geoptimaliseerd productie- en distributienetwerk hun brutomarge met 6-10 procent kunnen verhogen.[i]  

Het efficiënt beheren van supply chain-processen die voldoen aan de behoeften van het moderne bedrijfsleven is echter een grote uitdaging. Nieuwe technologieën en kanalen moeten naadloos worden geïntegreerd in bestaande structuren. Daarnaast moeten complexe processen efficiënt worden ontworpen en op lijn worden gebracht met een breed scala aan producten en markten. Snelheid en nauwkeurigheid zijn hierbij het belangrijkst. Tegelijkertijd vereisen steeds strikter wordende regelgevingen dat bedrijven hun producten overal ter wereld en op elk moment kunnen traceren.

Arvato Supply Chain Solutions is meer dan gewoon een traditionele leverancier van logistieke diensten. We ondersteunen u bij de digitale transformatie en helpen bedrijven met de ontwikkeling van efficiënte, IT-gedreven oplossingen die in de jaren die komen gaan de groei bevorderen. Als complete order-to-cash-dienstenleverancier voorzien we niet alleen in traditionele logistieke diensten, zoals orderpicken, verpakken en transportmanagement, maar ook bieden we oplossingen op het gebied van ordermanagement, inclusief front-end-ontwikkeling, klantenservicediensten, return management en salariëring. Met behulp van onze geïntegreerde IT-structuren, kunnen data en processen centraal worden beheerd, waardoor meer tijd over is voor de kernactiviteiten van het bedrijf. Door gebruik te maken van innovatieve analysemiddelen kan Arvato prognosemodellen ontwikkelen, prognoses maken betreffende de vraag- en retourvolumes en een uitgebreid inzicht verwerven in het klantenbestand.

We ontwikkelen voor elke klant efficiënte oplossingen op basis van de individuele vereisten, en onze diepgaande kennis van de industrie creëert toegevoegde waarde voor onze klanten. Ons wereldwijde netwerk van magazijnen en distributiecentra zorgt ervoor dat onze klanten kosten kunnen besparen en snel uit kunnen breiden naar nieuwe markten.

 

[i] Bain & Company, “Turn your supply chain into a competitive weapon.” Beschikbaar via https://www.bain.com/insights/turn-your-supply-chain-into-a-competitive-weapon/. Geraadpleegd december 2018

 

 

Overzicht oplossingen

Ontwerp van distributienetwerken

Of u nu een locatie selecteert of bouwt, uw logistieke infrastructuur plant, of complexe netwerk- en goederenstroomsimulaties uitvoert - wij ondersteunen uw Global Logistics Setup en helpen u bij het bouwen van de infrastructuur die u nodig hebt.

B2B distributie

Wij beheren verschillende distributiekanalen en bestrijken alle diensten van de order-to-cash cyclus. Dit omvat het koppelen van sector- en klantspecifieke bestel-, VMI- en facturatiesystemen, alsmede het afhandelen van ontvanger- en/of marktspecifieke (leverings)procedures en bulkverwerkingsconcepten.

B2C distributie

Als onderdeel van onze geïntegreerde e-commerce- en omnichanneloplossingen bedienen wij alle B2C-logistieke distributiekanalen en zorgen wij voor een positieve winkelervaring met transparante bestel- en leveringsprocessen en flexibele betalings- en leveringsmogelijkheden, inclusief eenvoudige retourzendingen.

Omnichannel

Onze omnichanneloplossingen hebben een modulaire structuur en bestrijken het volledige spectrum van diensten voor succesvol omnichannelbeheer - van de ontwikkeling van front-end webwinkels tot op maat gemaakte logistieke en fulfilmentpakketten en complete end-to-end oplossingen, allemaal op maat van uw behoeften.

Voorraadbeheer

Wij bieden een reeks oplossingen die gebruik maken van intelligente, vaak geautomatiseerde processen om uw vraag, voorraad- en inkoopplanning te optimaliseren. Dit stelt u in staat om een ideale combinatie te bereiken die de kapitaalsbetrokkenheid minimaliseert en tegelijkertijd de flexibiliteit maximaliseert.

Quality Management

Om de hoge kwaliteit van onze dienstverlening te allen tijde te waarborgen, maken wij gebruik van een breed portfolio aan kwaliteitsnormen en -instrumenten. Wij controleren, valideren en kwalificeren onze processen en technologie voortdurend over de landsgrenzen heen.

Customs & Trade

Import/exportverwerking, douanecontrole en douane-entrepot - onze Customs & Trade-diensten helpen u om de risico's van de internationale handel proactief te beheren, potentiële besparingen te identificeren en de efficiëntie van uw internationale toeleveringsketen te verhogen.

Compliance

Wij beheren uw internationale supply chains in overeenstemming met de internationale handels- en douanevoorschriften en de laatste embargo- en dual-use-regelgeving. Dit omvat de verwerking van gegevens en de zwarte lijsten van ontvangers in overeenstemming met de regelgeving.

Voor meer gedetailleerde informatie over onze oplossingen en diensten kunt u terecht op onze corporate website

Neem contact met ons op!

Vertel ons over uw individuele toepassing en eisen. Wij maken de optimale oplossing voor u mogelijk!